Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Två dygn på löparband

5 november 2014

Det är ett rekord som Kristina Paltén försöker sig på med start idag kl 12.00 på Actic i Kista.

Kristina hoppas på att slå det nuvarande världsrekordet från 2006 som innebär 309,8 kilometer löpta på löparband. Om hon slår det kommer hon in i Guinness världsrekordbok.

Annons

Kristina slår världsrekordet i 12 timmar löpning på bandet.

Foto från Actics sida där de skriver om löpningen.

 

Vad skulle du ta till för knep för att springa så länge på ett löparband, om du skulle behöva göra det. Jag vet att gemene man inte skulle ens komma på tanken att göra det men tänk om du kunde bota all världens cancer om du sprang 48 timmar på ett löparband och du var tvungen att komma en viss sträcka. Vad skulle du tänka eller göra för att hålla motivationen uppe och fortsätta driva dig framåt? Vilken målbild skulle du ha? Hur skulle du få tiden att gå?

Jag skulle dela in allt i perioder om timmar. Och ha olika uppgifter för mig själv under timmarna. Någon timme kanske med långintervaller, någon med kortare intervaller, någon med lite backar, någon med fokus på löpsteget och tekniken, någon med fokus på att få i mig energi…

För att se 48 timmar framför sig, 47, 46, 45, 44… det skulle knäcka mig tror jag. Jag behöver kortare perioder för att se framstegen.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar