Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Undvik ”luktfria” träningskläder

22 november 2012

Välj rätt träningskläder när du handlar! Skippa de som heter antibakteriella eller luktfria. Det är en bra uppmaning som Stockholm Vatten skickar ut med sin faktura. En uppmaning som jag gärna förmedlar vidare.

Annons

De här kläderna är ofta behandlade med silversalter. Silversalterna följer med vattnet och hamnar i vårt kretslopp. Silver är mycket giftigt för alla organismer som lever i vattnet. Dessutom misstänks de kunna bidra till antibiotikaresistens.

Jag tycker att man kan praktisera det här tankesättet även på andra produkter. Välj bort det som marknadsförs som antibakteriella – såvida det inte gäller en medicin eller något annat man får som rekommendation utskriven av en expert. Att försöka få bort bakterier med låga doser antibakteriellt ämne bidrar troligen till resistens hos bakterierna. Och en del bakterier är bara nyttigt för oss människor att utsättas för.

Så handla klokt och var noggrann att informera tomten om vad du vill ha i ditt paket. Gärna silver. Men inte i träningskläderna eller skorna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar