Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Utan WiFi och uppkoppling

20 juli 2014

Här kommer en hälsning från finska storskogen. Jag är min vana trogen här några veckor under sommaren för att njuta nedkoppling, avkoppling, lugn och ro. Och samla ”SISU”. Det är något speciellt med sommarveckorna i Finland. Troligen mest för att jag alltid var här med min familj om somrarna när vi var små. Det var 10 veckor av relativt lugn – och relativt lite festande – av mina föräldrar. Så det blev en fristad.

Annons

 

Här på landet finns ingen WiFi på gården. Det är en gammal gård från 1700-talet som är välbehållen. Visst kan jag koppla upp mig ändå, men det är otroligt skönt att vara nedkopplad emellanåt.

Mina barn gillar fortfarande att åka till Finland några veckor på sommaren. De ser fram emot det. Trots att vi inte har WiFi och att de inte kan spela online. Eller kanske just därför?

Innan vi åker hit är det en hel del kompisar som skrattande frågar hur barnen kan stå ut utan uppkoppling. Vissa tror mig knappt när jag säger att killarna tycker det är skoj att åka hit (än så länge – de är 11 och 9 år, så om några år lockar nog annat är morsan i storskogen). Utan uppkoppling blir det så mycket tid till att göra annat. Som att hoppa studsmatta, fixa grejer tillsammans, leta mask och fiska, värma bastun och bada, springa lite tillsammans, spela krocket eller ha vattenkrig.

Vi har underbara dagar. Sol, värme, lugn och ro. Yoga, studsmatta, lite cykling och löpning. Sköna stunder tillsammans med prat, lek, sällskapsspel och högläsning ur böcker. Underbara sommardagar!

Och sen blir ett besök på ett fik med WiFi riktiga höjdartimmar! Det är när man upplever lite saknad som man blir ännu gladare när allt funkar som ”det brukar”.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar