Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

V-formad kropp

22 juli 2011

Min kropp är en aning V-formad som man kallar det. I för sig inte så breda axlar men liten höft jämförelsevis med kroppen. Jag skulle vilja få det att se bättre ut. Att höfterna ska vara lite bredare än midjan. Finns det några övningar man kan göra för att få höfterna att se bredare ut eller att midjan blir mer timglasformad? Tack på förhand!

Annons

Hej!
Tack för din fråga. För att få en mer jämnformad kropp så är det midjans bredd du kan påverka i det här fallet. Det finns inga speciella övningar för att göra höfterna bredare.

För att påverka midjans form så gäller det vanligen att minska fettmängden över magen. För att det ska ske så måste vanligen fettmängden i hela kroppen minska generellt. Mer konditionsträning är receptet, i kombination med sund mat i lagom mängd. Stress brukar påverka fettet så det lagras lättare just runt buken så stresskontroll är också viktigt.

Ibland ges rådet att träna midjan genom att böja kroppen åt sidan och samtidigt hålla i en vikt i ena handen. Visst tränas musklerna på kroppens sida. Det man bör tänka på är dock att ju hårdare du tränar musklerna desto större volym får de. En stor muskelbuk på kroppens sida ger dock inga minskade midjemått. Så träna gärna magens och midjans muskler men använd lättare belastning. Vrid och tvista överkroppen och träna stabilitetsträning.

Jag förstår att du är bekymrad över din kroppsform. Tänk samtidigt på att det nog är många som vill ha en mer V-formad kropp, precis som du skriver att du har idag. Acceptera din naturliga kroppsform. Samtidigt kan du alltid se till att vara i god form och hålla ned onödig fettmängd som kan lagras på olika ställen i kroppen.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar