Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vad jag mest bävar för inför CykelVasan?

13 augusti 2014

Är det att jag har tränat dåligt de senaste veckorna på grund av sjukdom? Nej. Jag är trygg med min grundform och är frisk nu.

Är det att jag kommer att vara aktiv i 4-6 timmar i sträck?
Nej. Jag har tränat längre tider flera gånger under våren och sommaren.

Annons

Är det att jag ska cykla 90 kilometer.
Mja. Jag har aldrig cyklat så långt tidigare i ett sträck.

Jag ”bävar” nog mest inför att det blir så monotont med cykling under så lång tid. Det är ungefär som att springa marathon – det är mer slitigt med maran (under 4 timmar aktivitet) än med Åre Extreme (8,5 tim aktivitet). Att hålla på med en och samma motionsform under lång tid gör att samma muskler aktiveras hela tiden. Och jag är ju inte den mest vana cyklisten kan man ju lugnt säga.

Jag cyklade en himla massa i 15-20 års åldern. Då cyklade jag överallt som transport och träning. I regn, snö, slask, sol, blåst… och jag bestämde mig då att jag ALDRIG ska cykla mer när jag väl hade pengar att köpa tunnelbanekort eller liknande för. Och det löftet höll jag. Tills för två år sedan inför det årets Åre Extreme.

Visst cyklade jag som transport och gick på spinningpass, men cykling var inte min huvudsport. Jämför jag med löpning så har jag sprungit året runt i alla år. Jag har god grundträning där. Men inte med cykling.

Jag har aldrig cyklat 90 kilometer på en gång. Men det ska nog gå bra. Jag känner mig grundtränad och har cyklat upp till 3,5 timmar i sträck. Hur långt jag kommit på det har jag dålig koll på. Ja, jag veeet att jag kanske borde veta det men det där med exakt statistik är inte min grej.

Så tänk på mig på lördag. Min starttid är 10.55 på lördag 16/8. Mitt startnummer är 10726 om du vill följa mig på www.vasaloppet.se

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar