Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Våffelrecept och en månad kvar!

25 mars 2015

I dag var det våffeldagen! Jag mindes det i morse men sen när barnen kom hem på eftermiddagen var det som bortblåst. Inga våfflor här inte. Suck. Men jag funderar på att gå upp i morgon bitti och göra lite våfflor innan skolan… 

 Jag hittade i alla fall ett litet annorlunda och roligt våffelrecept i dag. Det är från Helhetshälsa. Våfflor med bönor och lite annat gott i. Det ska jag testa.

Annons

  

  

 Till detta rekommenderas att servera 100 gr bär som mixas och blandas med 0,5 msk SuperGreens – gröna nyttigheter tillsammans med magvänliga baciller (probiotika). 

  

 I dag är det även precis en månad kvar till Mamatummy Day. Mammamagedagen. Den arrangeras för andra året i rad och det är jag själv som är initiativtagare.
Det finns ju chokladens dag, ostbågens dag, trappans dag och alla andra möjliga dagar. Men ingen dag då mammamagar uppmärksammas. Så jag har skapat en. Det är den 25 april.

 

Mamatummy Day vill uppmärksamma att varje år riskerar var tredje gravid kvinna, dvs över 40 000 kvinnor i Sverige, att få bestående problem efter graviditet och förlossning. Problemen negligeras idag av vården och klassas oftast som skönhetsbesvär. Men det finns hjälp att få och många kvinnor kan med rätt hjälp bli helt återställda. Besvären vi pratar om är diastasis recti eller separerade magmuskler som man säger i dagligt tal. Det innebär att bukhinnan är uttöjd, magmusklerna isärdragna och bäckenbottenområdet vanligen försvagat. Problemen som kan uppstå är ryggbesvär, inkontinensproblem, ökad risk för framfall liksom bäckenbesvär.

Runt om i landet blir det aktiviteter, liksom i Norge och Finland. I Stockholm håller vi till i Rålambshovsparken kl 10-14 lördag 25 april. Du kommer väl dit? Där kan du prata magar, få din mage kontrollerad, få träningstips av cert MammaMagetränare och råd kring en massa annat. På plats finns även samarbetspartners med bra produkter till mammor. Även pappamagar är varmt välkomna.

mammamage-certifierad-tranare-hires

Även i år kommer det att vara aktiviteter på Instagram och Facebook: ta ett foto på din mammamage och lägg ut den 25/4. Hashtag #mamatummyday #mammamage
Förra året lade över 650 kvinnor ut sina magar på Instagram. Jag hoppas vi slår det i år.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar