Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Våga prova nytt

28 mars 2010

Visst är det lätt att fortsätta med det som man alltid har gjort? Den som joggar fortsätter med joggning, den som gympar gympar vidare. Och den som inte gör något alls just nu minns ofta med skräck skolgympan eller någon annan mindre positiv träningsupplevelse och tänker ”näe, det är är nog inget för mig”.

Annons

Själv gillar jag att testa och prova nytt. Jag gillar känslan av att inte riktigt veta hur jag ska röra mig, nya rörelsemönster, ny form av träning, ny utmaning för kroppen. Så jag provar ofta nya saker. Fast visst har jag också lätt att emellanåt fastna i slentrian. Jag vet vad jag ska göra, när jag ska göra det och jag känner mig rätt säker på det. Så jag fortsätter. Men just då är det dags att prova något nytt. Så tänker jag.

I går var det dags igen. För en RIKTIGT annorlunda utmaning. Vi var 10 tjejer (eller kanske man ska kalla oss tanter nu för tiden… :-)) som testade poledancing. Ja, just det. En stång som går från golv till tak. Associationen blir ofta striptease. Men det handlar mer om fysträning. Att behärska sin kropp och lyfta den uppåt, utåt sidorna, snurra runt i luften med armar och ben åt sidorna. Riktigt skoj. Hur jag kände mig? Ja, ska jag välja ett djur som beskrivning som ligger flodhäst riktigt nära. Men oj så skoj det var. Snacka om att utmana kroppen i HELT nya rörelsemönster.

Har du lust att vara med? Vad blir din utmaning i april? Vilken ny motionsform ska du testa? Vad är du sugen på?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar