Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Var inte en soptunna

26 december 2012

Ja, då är julhelgerna snart över och det blir mellandagar med lite jobb. Ofta finns det en massa godis, snask och mat kvar. Och visst är det bra att äta resterna som finns, så vi inte kastar mat.
Att kasta mat är väl det mest energislösande som finns. Man kan skippa närodlat, ekologiskt, inga transporter och allt annat som ska vara snällt mot naturen om man kastar en mat som rutin. Skulle vi äta det vi har så skulle jordens resurser räcka mycket bättre.

Annons

Däremot ska man inte behandla sin kropp som en soptunna. Jag tycker till exempel att det är supermysigt att göra lite julgodis. I år blev det rischoklad, nougatchoklad och knäck. Men sen är det ingen som äter det. Vi är liksom inget bra på att äta godis i min familj. Framför allt knäcken står där på sina plåtar och ser ledsna ut.

Men i stället för att smälla i mig/oss det för att det ska ta slut så är det bättre att ge bort det till någon annan (stackare som får ta hand om bekymret över vad man ska göra med godiset). Eller bjuda grannbarnen på det. Eller så får man kasta det. Här tycker jag faktiskt att det är bättre att kasta godis i soptunnan än att kasta ned det i sin egen kropp. I den egna kroppen gör den definitivt ingen nytta, om det inte är för att man är sugen på en liten bit. Men att ”tvångsäta” bara för att barnen i Afrika inte har någon knäck är liksom inte lösningen på vår i-lands fetma.

Så i med dem i soporna i stället. Hellre det. Och försöka lära sig till nåsta gång: GÖR inget godis som ingen äter upp. Suck! Jag SKA komma ihåg det till nästa år…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar