Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Var vill du vara om ett år?

8 januari 2015

Ett nytt år, och i dag även ett år äldre i kalendern för min del. Då brukar det vara läge att blicka framåt.

Om ett år, var vill du vara då? Hur vill du känna dig? Och frågan så klart – hur ska du nå dit? Och hur ska du tackla situationer och hinder som dyker upp på vägen?

Annons

Om ett år vill jag själv fortsatt känna mig stark, energifyldd, rörlig och uthållig. Jag vill ha en kropp som orkar med det som jag vill göra och som tar mig dig jag vill.

För att nå dit kommer jag att
* avsätta tid i kalendern för min träning, så den blir av även i fortsättningen. Jag får träningsprogram av allra bästa coachen Rubin McRae så där är det bara att följa upplägget. Otroligt lyxigt!
* fortsätta med mitt korta yogapass varje morgon, som faktiskt gör enorm skillnad i längden.
* lägga in ett längre yoga/rörlighetspass varannan vecka – blir det oftare så är det kanon men jag vill planera lite realistiskt.
* prioritera styrketräningen med två pass i veckan, fast periodvis blir det ett pass när jag går in mer för konditionsträningen.
* prioritera min prehab för vissa muskler för att fortsätta bygga styrka inifrån och ut.

Det gäller att planera in allt i kalendern tycker jag. De tillfällen som är knepigast för mig att få till träningen är när jag är på annan ort och håller utbildning. Då blir det resa, långa dagar och träning. Träningen är superskön men om jag tränar för sent så blir det så svårt att somna på kvällen.

Under året ska jag även se till att prioritera min tid tillsammans med mina nära och kära. Det kan lätt bli att jag sitter och svarar på några mejl när jag och barnen ska kolla på någon film (i pausen), och det är inte bra på lång sitk tydker jag. Dels visar jag barnen att mobilen är ”viktigare”, och dels splittar jag upp mitt fokus på två saker. Jag tror det är bra att låta sig vara fokuserad och göra en sak i taget – men jag hamnar ofta i den fällan själv… och upptäcker att jag sitter där med mobilen i varje lite paus. Skärmfria timmar kan vara ett mål för mig själv – så som jag säger att barnen ska göra.

Vad har du för mål inför året och hur ska du nå dem? Vilka hinder har du främst att ta hand om?

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar