Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Varför ingen träningsvärk?

17 november 2013

Hej!
Jag undrar varför jag inte får träningsvärk nån gång? Jag har en trampmaskin hemma och jag håller på med den i en timme och har några intervaller. Just när jag utför träningen svettas jag och jag känner pressen i benen men sen efter ett tag känner jag inget? Varför ?

Annons

 

Hej!
Troligen är du van vid att gå i trappmaskinen/crosstrainern. När kroppen är van vid en övning eller aktivitet får man inte så ofta träningsvärk. Man kan bli trött under passet – som du säger – men inte ha ont efteråt.

Du behöver dock inte oroa dig. Du kan få full träningseffekt även om du inte har träningsvärk.

Skulle du däremot springa under samma tid som du idag står på trappmaskinen så skulle du troligen få träningsvärk – om du inte är van att springa också. Det beror på att du då skulle belasta musklerna på ett sätt som de inte är vana vid och då kommer ofta träningsvärken – framför allt om du springer i nedförsbackar.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar