Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Varför paddla, ro eller simma?

6 september 2014

Nu har jag så där underbart skön känsla i överkroppen. Av muskler som jobbat under lite längre tid. Precis liknande känsla som man kan få även i underkoppen när man konditionstränar där – som cykling eller joggning.

Annons

Jag har paddlat i dag i dryga timmen. Otroligt skönt! Och i går blev det en timme också. Jag har äntligen köpt en kajak – eller en del i en kajak.

IMG_7470.JPG

I helgen har det också varit perfekt väder för paddling: sol, varmt, lätt vind.

IMG_7469.JPG

Jag kan verkligen rekommendera dig som tränar lite att även lägga in lite konditionsträning för överkroppen. Det kan vara exempelvis att paddla, simma eller ro. På ”riktigt” eller i maskiner. Om du ror eller simmar så får du hjälp en del av benens muskler. Här kan du välja själv hur mycket du vill hjälpa till med benen.

Genom att även träna överkroppen mer uthålligt så får du bättre uthållig muskelstyrka och du kan jobba mer under längre tid utan att bli helt slut. Dessutom är det ett otroligt bra komplement till annan träning. Ofta fokuserar vi helt på underkroppens muskler, som just löpning, cykling. Så testa och lägg till emellanåt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar