Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Varför straffa ut sig på semestern?

3 maj 2011

Här kommer en hälsning från ett soligt och varmt Mallorca. Jag läste nyss att det snöat i Stockholmstrakten natten till idag (tisdag). Otroligt… Här har vi i alla fall soligt och skönt, lite blåsigt idag men otroligt härligt.

Annons

Jag, min mamma och mina barn bor på ett hotell i närheten av Palma. På hotellet finns möjlighet till All Inclusive – att allt ingår. Det är bara att gå och plocka för sig när och vad man vill.  
Det äts mest hela tiden: glassar, läsk, bakverk, mat, drickor, mat. Det är som att det gäller att verkligen passa på och utnyttja maten när den är ”gratis” – eller när man i alla fall redan har betalt för den. Att äta så mycket det bara går på kortast möjliga tid. Frågan är om de verkligen är sugna på något. Eller om det mest är att äta för att det finns.

Vi är ju hamstrar till vår natur och vår instinkt är nog att proppa i när det väl finns. Men i dag vet vi ju att vi inte behöver så mycket. Och att bara ligga i en solstol och emellanåt ta ett dopp med barnen i barnpoolen förbrukar inte så himla mycket kalorier.

Min tanke är varför vi straffar ut oss själva på semestern. Varför göra sånt som vi vet att kroppen mår dåligt av i längden. Självklart ska man unna sig lite extra, om man vill det. Men samtidigt behöver det ju inte bli frosseri. Som sen ska betalas igen i form av återhållsamhet och dieter efteråt.

Varför inte båda äta gott OCH röra på sig lite mer. Passa på att träna lite vattengymnastik i poolen när du svalkar dig. Spring runt runt i barnpoolen (här är vattnet cirka 90 cm djupt), ut på en joggingtur vid stranden, lek med barnen och spela fotboll då du själv springer som en tok… det finns ju allt möjligt att göra som passar just den egna nivån. Då mår ju kroppen bra både nu. OCH sen!

Nåväl, vi har en underbar vecka och själv leker jag med barnen, springer på stranden, har vattenkrig med barnen, joggar i poolen (ja, vissa tittar märkligt på mig) och vattengympar i den djupa poolen. Äter gott, yogar och njuter. Ahhhh!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar