Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vårförkylning

10 maj 2013

Det är precis det jag har drabbats av. Halsont som gått vidare till förkylning och täppt i näsan. Och så är det så himla svårt att sköta sig nu när det är sol och varmt ute! Helst ska man ta det lugnt, hålla sig inne, dricka varmt te, softa. Men det enda man vill är att vara ute, pyssla i trädgården, HELST träna också så klart, vara i solen, ha på sig lite kläder…

Annons

Troligen är det en kombination av förkylningsbaciller, som även min 10-åring drabbats av, och att vi är lite mer mottagliga nu när det rör sig en massa annat i huvudet och i omgivningen (jag tänker på begravning och liknande). Det är ju den sammantagna stressen som räknas när det handlar om att vara frisk eller drabbas av förkylning och infektioner.

Min plan? Försöka ta det lugnare idag. Men jag vill ändå vara ute. Ingen motion i alla fall.
Jag testade att transportcykla lite i tisdags och tänkte cykla lite långsamt bara till och från kliniken i det fina vädret, men det där med att cykla långsamt, det är något jag har otroligt svårt för! Och det vet jag ju om. Så jag borde väl inte ens ha testat. Men jag ville prova om det gick den här gången. Resultat? Oförbätterlig snabbhetscykling.

Det är inte att jag tävlar med andra eller med mig själv. Jag tycker bara det är så skönt att trampa på. Vinden fläktar. Man kommer någon vart. Och så är det väl lite så som jag är som person också: full fart.

Så idag blir det ingen cykling, ingen motion. Kanske liten kort promenad. Nu ska jag bli frisk!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar