Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Världen rörde sig bakåt

4 april 2013

I dag kändes det stundom som att världen rörde sig bakåt, trots att jag gick framåt. Helkonstig känsla. Omgivningen runt omkring liksom stannade upp en kort sekund medan min kropp fortfarande gick framåt. Lätt obehagligt!

Annons

Tack och lov fick jag smita in till sjukgymnasten (som jobbar mycket likt naprapater och kiropraktorer, uppblandat ned en massa nya rön kring nervers och musklers samverkan) och kollegan David Felhendler på Access Rehab. Han fick bland annat loss en rejäl låsning som satt högt uppe i min halsrygg. Låsningen kom nog av hotellets kuddar.

Access Rehab – Stockholm, Sweden

Kuddarna under veckan var låga, långa och hårda. Huvudet låg i en vinkel nedåt när jag låg på sidan, och ligger på sidan, det gör jag ofta när jag ska somna och när jag sover (eller i alla fall vaknar). Redan i mitten av veckan kände jag att nacken låste sig, och sen var det irriterat de sista dagarna. Det gick bra att röra på mig och motionera, vilket brukar hjälpa att hålla stelheten i schakt. Men en sån här låsning brukar inte släppa av sig själv. Så jag smet in till David idag. Som fick loss den direkt (som vanligt).

Självklart kan nackproblem, yrsel och svimningskänlsor bero på en massa andra orsaker, och om man är orolig tycker jag att man definitivt ska kolla upp andra diagnoser hos läkare. Men ”låsta” kotor kan många gånger påverka cirkulationen och irritera nerver vilket kan ge huvudvärk, nacksmärta, stelhet, yrsel och andra saker.

Själv håller jag nu på och försöker tjata/jaga mig till en tid för att kontraströntga mina blodkärl i huvudet. Jag VET att risken är låg att jag ska drabbas av aneurysm, som mamma, men tanken finns där ändå: tänk om något kärl spricker i mitt huvud också. Tänk om jag har någon försvagning, jag med.
Och då är det lika bra att kolla för att få fakta tycker jag. Men det är ju inte alltid så lätt att få den hjälp man önskar. Jag vet andra barn till föräldrar som drabbats av hjärnblödning som fått den här undersökningen men hittills har det varit svårjobbat för min del. Men jag ger inte upp. Visst finns troligen alternativet att betala det privat, men det känns som en dyr historia. Vi får se.

Men just nu känner jag mig mer rörlig igen, och mindre yrslig och det känns underbart.

P.S. En annan duktig naprapat som jag gärna går till är Mikael Nordström på Rehabkliniken. Honom kan jag också rekommendera varmt för den som behöver hjälp.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar