Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vid stukade och onda fötter

24 september 2013

Jag har haft förmånen att få prova en ny kompressionsstrumpa. Den är sydd på speciella sätt så den ger extra stöd åt foten och kan därigenom underlätta vid problem med hälsporre, hälseneproblem, ont i fötter och vissa cirkulationsproblem.

Annons

FS 6 paket

Själv har jag inte direkta fotproblem så jag har svårt att säga om den hjälper eller inte, men personer som har provat rapporterar att den är bra. När jag själv har den på mig känner jag att den hjälper till att påminna fötterna och hjärnan om att lyfta upp mig själv i en god position i fötterna, så inte fotvalven sjunker ned. Nu har jag rätt höga fotvalv från början, men jag känner helt klart att jag blir påmind om fötternas position. Så strumporna kan vara bra för den som lätt faller ned på insidan av foten.

Så här ser de ut på fötterna

Så här ser de ut på fötterna

När en nära vän härom dagen trampade snett på sin löptur fick han låna strumporna. Och då var de verkligen perfekta! Perfekt att ha på på natten, för att klämma åt foten lite. För det är svullnaden som ofta gör att läkningen tar tid. Ju mindre svullnad desto bättre. Så kompressionsstrumpa i kombination med högläge. En vanlig linda kan ju trassla upp sig under natten, men strumpan sitter på ordentligt.

Och på dagen funkar den kanon under de vanliga strumporna – och passar i skorna. En vanlig linda gör ju i stället att man får en klump att trycka ned i skon. Självklart funkar även vanliga kompressionsstrumpor, men de är oftast varmare eftersom de ofta är knähöga.

Vill du veta mer om FS6, som strumpan heter kan du gå in på www.mediband.se och läsa mer.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar