Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Viiiiilaaaaa

10 mars 2015

I dag har jag haft en riktig vilodag. Jag var uppe tidigt på morgonen och käkade lite frukost, men sen gick jag och lade mig igen. Jag har jobbat hela helgen med presentationer på ett event och med att utbilda nya certifierade MammaMagetränare. Superskoj! Men samtidigt behöver man vila efter arbete. Och nu har det blivit mycket jobb under lång tid. Och rätt mycket träning också. Så idag var det vila. Otroligt skönt.

Annons

Jag brukar alltid lägga in en vilodag –  eller i alla fall en fri dag då jag kan göra vad jag vill efter en utbildning eller eventdag. Jag har lärt mig från förra året att planera in vila regelbundet så jag inte bara kör på.

Så jag gick och lade mig igen kl 07.00 och sov tungt några timmar till. Väckarklockan ringde då för jag skulle till en öronspecialist med min yngsta son som misstänks ha fått tinnitus. Suck. Bara 9 år gammal.

Besöket hos läkaren gick bra och fort, vi åkte hem och myste lite och vilade. Käkade lite och kollade teve som jag somnade till. Och sov några timmar. Riktigt skönt att bara få slappa som sagt. Kroppen kändes tung och trött så i dag blev det ingen träning alls. Jag tror det är bättre att ta det lugnare en dag så kanske man slipper bli sjuk längre fram. Och att man behåller glädje och energi.

När schemat är tight gäller det än mer att verkligen se till att få in behövlig vila och återhämtning. Det går liksom inte att skjuta på all återhämtning till påsken/sommaren. Då kanske kroppen eller sinnet redan har kraschat.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar