Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vila mig i form

11 augusti 2014

Ja, det är just det jag gör inför CykelVasan. Förra veckan råkade jag ut för andningsbesvär i samband med virusinfektion, så min träningsmängd den veckan blev rätt låg. Men tack och lov var det då två veckor innan loppet (som går 16/8), och två veckor innan loppet brukar man minska sin träningsmängd med cirka 20 %. Den sista veckan minskar man med ytterligare 20 % och då ska loppet ingå i den totala träningsmängden den veckan.

Annons

Så förra veckan skulle jag ändå dra ned på träningen något, även om neddragningen nu blev riktigt radikal.

Min bästa coach Rubin McRae var så diplomatisk och skrev till mig att softa och ta det lugnt. Den träning man gör de här sista veckorna är mest för sinnet – träningsbanken i kroppen är redan fylld och det man inte har nu det hinner man inte heller få innan tävlingen.

Så jag har softat. Cyklat något lugnt pass. Sprungit i skönt tempo. Och nu sista veckan har jag två pass: cykla 90 minuter respektive springa lugnt 10 km. Sen är det vila.

På torsdag åker jag nog mot Sälen för att vara på plats en dag innan, hämta nummerlapp och kolla in omgivningarna. Men det här är verkligen ett lopp som jag tar som det kommer. Jag har inte satsat något för att komma i speciell form för det utan det är en skön bonus i slutet av sommaren. Jag ska cykla på, njuta av omgivningarna och se till att må bra hela tiden. Du lär få fler rapporter här om du vill nu närmare lördagen vi kommer.

Vill du också ha hjälp med din träning? Det är något som jag verkligen kan rekommendera – oavsett det handlar om att komma i form inför ett lopp eller att planera träningen för vardagen. På PT+ hittar du många av Sveriges bästa tränare och där kan du köpa träningspaket beroende på vad du är intresserad av.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar