Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vilken träning är bäst?

29 juli 2014

Jag har just lagt på luren efter en telefonintervju med Studio Ett i P1. Jag blev uppringd när jag och barnen stod och grävde efter mask på en åker – för att ha att fiska med – och fick frågan om jag ville medverka som expert i radioprogrammet senare under dagen. Ämnet var ”Vilken träning är bäst?”.

Annons

 

Studio Ett kopia

Eftersom det fungerade med en mobil uppkoppling och jag har bra täckning här i stugan i finska storskogen så gick det bra. En fisketur senare blev jag uppringd av producenten och var med i en kort intervju. Med i programmet var även den mycket duktiga och pålästa forskaren Mikael Mattson.

En kort intervju om det här med att det kommer så många nya forkarrapporter om hur man ska träna för bästa effekt. Än är det 20 sek x 3-4, sedan är det 10 min löpning i valfritt tempo, därefter visas att baklängeslöpning är kanonbra… Vad ska man som motionär tro på?
Träningen börjar likna dietbranschen – att det hela tiden kommer nya kommersiella metoder att följa och testa, som alla utlovar guld och gröna skogar.

Min infallsvinkel är alltid att den bästa motionsformen för varje person är den som utförs. Vad gillar du alltså och vad svarar din kropp på. Dessutom bör man ju fundera på vad man ska ha sin träning till. Att träna 20 sek x 3 hjälper dig inte runt ett maratonlopp, men du kan ju bli bättre i uppförsbackarna.

Mikael Mattson sa även så klokt att du själv kan känna vilken träning som fungerar för dig – vad får du effekt av?

Du kan nog lyssna på programmet senare via denna länk.

Brukar du själv ändra din träning efter vilka nya rön som kommer?

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar