Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vill få mindre stjärt!

22 juni 2010

Jag har av någon konstig anledning fått en mycket större stjärt än innan vilket är irriterande, eftersom jag inte nu längre kan ha mina favorit jeans och jag vägrar att köpa ett par nya… Så min fråga till dig: finns det någon / några övningar som gör stjärten mindre och fastare utan att den blir större ? Skulle vara väldigt tacksam för svar !! /Tovve

Annons


Hej!

Ja, stjärten är ett av områdena som många funderar över och vill forma om på kroppen. För att få mindre stjärt gäller det främst att konditionsträna. Ju mer du rör dig desto större kaloriunderskott skapas och du får lättare att minska fettmängden över sätet. Välj med fördel motionsformer där du just använder dig av stjärten, som att gå, springa, gympa, dansa eller liknande.

Du kan även styrketräna för att få en fastare stuss. I och med att musklerna ökar i omfång blir dock sätet vanligen inte mindre. Dock får det den en ”snygga” form. Det är musklerna i skinkorna som ger den runda formen som är fast. Så då gäller det att minska på underhudsfettet och träna upp sätesmusklerna. Att träna mycket tungt ger större muskler vilket så klart kan ge större omfång. Men den risken är samtidigt rätt liten. För när du tränar förbränns kalorier. Så i många fall minskar fettmängden i takt med att musklerna ökar i storlek.

Kom även ihåg att vi alla samlar fett längre tid på vissa ställen i kroppen. Du kanske just har ett extralager över sätet som din kropp håller på. Annat att tänka på är att fett över just säte och lår tar många gånger längre tid att få bort än fett över magen. Så ge dig tid. Skynda långsamt. Det positiva är att fettet över just sätet inte är lika hälsofarligt som det inre fettet runt magen.

Svaret är alltså: konditionsträning för ökad förbränning, styrketräning för att bygga upp fin form. Så cirkelträning där du blandar de båda är kanon!

katarina_029katarina_028
Knäböj till upphopp är en övning som både tränar sätes muskler och ökar pulsen (konditionen). Perfekt!

Lycka till! Och var stolt över din rumpa!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar