Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vill ha platt mage, inte bulliga magmuskler

10 mars 2013

Hej!
Innan jag har alltid haft platt mage men nu när jag tränar på gym har jag fått magmuskler. Ser fina ut men jag vill ha en platt mage som innan. Vad ska jag göra för att få bort dessa magmuskler? Tack

Annons

Hej!
Tack för din fråga.

När man belastar muskler med yttre belastning så svarar muskeln med att tillväxa. Det är främst de ytliga stora musklerna som kan växa och bli stora och det är dessa muskler som svarar på träning som är tuffare och/eller medför rörelser.

Magens muskler är inget undantag. De muskler som du tränar upp om du lägger på tyngre vikter är de ytliga musklerna. På magen syns de som att varje enskild ruta i ”magrutorna” blir tjockare.

Att magmusklerna tillväxer kan göra att de syns bättre när/om du deffar. Du får fram ett tydligare ”6-pack”.

Vill du ha mindre muskelbuk i magens muskler så är det främst de djupa musklerna som du ska träna. Det handlar om lättare träning och i mer fasta positioner. Du kan exempelvis gå på pilates om du vill ha bra övningar eller köra olika variationer av magträning som främst triggare stabiliteten (typ ligga på rygg och sänka benen mot golvet, planka om du lyfter en fot eller en arm…). Du kan jobba med en stabilitetsboll som du sitter på och håller balansen, gör plankan emot… Ta gärna hjälp av en tränare eller sök på Youtube efter bra övningar för stabilitetsträning i magen.

Var säker på att det är magmusklerna som har ökat och inte annan vävnad (typ fett). Då är det andra saker som måste till för att magen ska försvinna.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar