Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Motion i halka och modd

30 november 2010

Vad härligt ljust det är när jag tittar ut genom fönstret. Snön ligger redan som ett täcke på marken och alla hustaken. Känns mycket ovanligt så här i slutet på november här i Stockholm. Dessutom är det kallt, och det har lovat ännu kallare i några dagar.

Annons

Hur ska man motionera nu när det är snö ute då? Fortsätt att promenera, jogga och springa ute som du brukar, bara du känner att du har stabilitet och balans för det. Tänk på att snön gör motionen jobbigare och därmed effektivare så glöm det där med minuttider på kilometern nu när snön ligger på marken. Gå i stället helt efter hur det känns när du rör dig. Sikta på lätt ansträngande så får du bra effekt, och öka till ansträngande emellanåt om hälsan tillåter det.

Att halka ett steg bak är alltså något positivt :-). Då får du än mer motion. Och när du måste pulsa fram så ger det ännu mer. Jag tolkar som sagt halkan och pulsandet positivt: vi är ju ute för att röra på kroppen och då får vi rörelse. Vad spelar det för roll att det går lite långsammare än vanligt? Korta ned rundan då. Var ute en viss tid i stället.

Om det känns obehagligt halt och du är rädd att halka så är ett par dobbar för löpning perfekta. Se till att det finns dobbar på både fram- och bakdelen av skon. Spiky är ett märke som jag själv har använt i många år, jag tror de finns kvar än. Eller satsa på maximalt glid och plocka fram längdskidorna.

Eller välj inomhusmotion. Kanske det är dags att satsa på någon ny motionsform nu? Passa på och prova!

Det viktiga är: håll igång!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar