Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vintern dröjer men mörkret är här

4 december 2011

Ja, vintern verkar låta vänta på sig i år. Minns du förra året? Då var det snö som låg kvar från november, ända fram till vårkanten. I alla fall här i Stockholm. Nu är det barmark överallt.

En enda kväll förra veckan regnade det när jag skulle gå till sängs vid 23 tiden. Ja, jag vet, lite sent, men så blev det den kvällen. Då tittade jag ut mot gatlampan på gatan utanför mitt fönster. Och där kom det liiiite snöblandat regn. Några snökorn. Men de smälte så klart fort eftersom det var 6 plusgrader ute.

Annons

I väntan på snön och det härliga gnistande ljuset som kommer samtidigt så får vi glädjas åt att kunna motionera ”som vanligt” utomhus. Ja, jag längtar också till att kunna plocka fram längdskidorna eller skridskorna och ge mig ut på tur. Men jag försöker vara lite positiv här… :-).

Så jag är glad för att kunna springa halkfritt och utan dubbar och glad att kunna cykla utan dubbdäck. Något positivt måste man ju hitta! Och till helgen ska jag ut och paddla kajak om inte isen lagt sig hux flux. Överlevnadsdräkt är ett måste om man skulle snurra runt, men det ingår när jag paddlar med en kompis som har tillgång till all utrustning.

Så här under de mörkaste veckorna försöker jag alltid att komma ut en sväng varje dag för att få dagsljus. Det gör verkligen en enorm skillnad. Kanske det bara är inbillning, som vissa säger. Men jag mår bra av det. Och då gör jag det. Kroppen reagerar helt olika på naturligt dagsljus jämfört med konstgjort från lampor och lysrör. Men om det inte finns dagsljus eller man inte hinner utnyttja det så är lampor ett effektivt sätt att ersätta det.

Det gäller – som vanligt – att gilla läget och göra det bästa av det, så man mår så bra som möjligt. Då blir kroppen och sinnet glada och man kan sprida energi och glädje till människor i sin omgivning. Stor söndagskram!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar