Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Visst kan unga ha låsningar i rygg o nacke

20 augusti 2014

I dag hade min Gustav 9 år tid hos David Felhändler på Access Rehab. Anledningen var att Gustav har ont i nacken – och har haft det en längre tid. Det knakar onaturligt mycket när han vrider på huvudet, det gör ont i nacken, han känner sig låst och går och ”drar”/stretchar nacken hela tiden.

Annons

De flesta låsningar som barn får i nacke och ryggrad brukar gå bort av sig själva. I alla fall om barnen rör på sig naturligt under dagarna. Men om besvären sitter i längre tid och inte ger med sig så kan man behöva justera ryggraden. Det behövde Gustav.

Att Gustav dessutom åkte Helix på Liseberg hela 15 gånger i rad gör att nacken fick sig några slag. Han säger själv att han fick mer och mer ont mot slutet när huvudet åkte runt när han åkte Helix (nej, jag var själv inte på plats när det hände).

Så i dag var det dags för första besöket hos en sjukgymnast/naprapat. Och jag valde min goda kollega David Felhändler som är enormt duktig på att få loss låsningar. Gustav var lite spänd inför det hela men det gick snart över. Och ett litet tryck av David på hans specialbänk räckte för att besvären försvann och Gustav studsade upp igen.

Min Albin har också varit hos David någon gång. En gång ramlade han på fritids från en hög klätterställning med ryggsäck packad med skridskor på ryggen. Han ramlade rakt ned och fick skridskornas skenor tvärs över ryggen. Tack och lov hände inget mer än att han fick en ordentlig låsning. Som David fick bort.

Så visst kan barn behöva lite hjälp också. Det tacksamma är att låsningarna ofta går att fixa relativt snabbt, som David säger.

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar